❯ Topplistor

Världens snabbaste bilar 2022

Vilka biltillverkare leder ligan med den snabbaste bilen i världen?

1 Hennesy Venom GT

Hennessey Venom Gt

Toppfart

434 km/h

Hästkrafter

1 204 hk

Denna bil är framtagen av Kennedy Space center i USA och denna bil har uppmätts i 434 Mk/h. Det blev aldrig ett vedertaget rekord dock för att bilen körde bara den ena riktningen. När det kommer till hastighetsrekord för bilar så går det till på följande Bilen kör en sträcka framåt och uppnår sin maxhastighet.

Därefter så kör bilen samma sträckning tillbaka och medelhastigheten av de två sträckorna är det som räknas som topphastigheten. Det är för att vindförhållanden inte ska spela en avgörande roll i vem som är den snabbaste bilen i världen.

Hennesey körde alltså bara den ena sträckan och fick aldrig sitt rekord vidimerat. Med sina effekt på 1204 hästkrafter och en slagvolym på 7 liter så är det obevekligen uppe i toppen i alla fall. Den har dessutom en tvilling-laddad turbomotor och är något för alla som verkligen vill kunna köra fort. Det officiella hastighetsrekordet för en Hennesey är bara någon enstaka kilometer under det icke-vidimerade.

2 Bugatti Chiron

Bugatti Chiron 1024x576

Toppfart

381 km/h

Hästkrafter

1 500 hk

Det är samma skapare som ligger bakom Bugatti Veyron som har skapat denna pärla.

Bugatti Veyron har av många kallats ett konstverk då den anses vara en av de vackraste bilarna som har skapats.

Bugatti Chiron, är även den otroligt vacker men mest känd för sin hastighet. Den kostar ungefär 2.6 miljoner dollar och har en topphastighet på uppmätta 381 km/h. Motorn har 1500 hästkrafter och får ses som ett riktigt monster även i dessa sammanhang.

Antal exemplar är begränsade till 500 vilket ger den ett enormt högt pris.

Det är lika mycket ett konstverk som det är en bil och får du chansen att någonsin sitta i en sådan här pärla så ska du absolut ta den. Det är få förunnat tyvärr dock.

3 SSC Ultimate Aero

Ssc Ultimate Aero 1024x683

Toppfart

410 km/h

Hästkrafter

1 287 hk

När denna bil lanserades så tryckte tillverkarna på att accelerationen skulle bli något i hästväg. Det var sagt att bilen kunde göra 0-100 på 2.5 sekunder. Det är otroligt snabbt och de som har kört den vittnar om den fantastiska acceleration som bilen besitter.

Den uppmätta topphastigheten ligger på 410 km/h vilket är väldigt snabbt men den kvalar inte in som en av den absolut snabbaste bilen även om det är nära.

En turboladdad motor på 6.3 liter och 1 287 hästkrafter förser föraren med enorma krafter bakom ratten.

4 Koenigsegg CCR

Koenigsegg Ccr 1024x576

Toppfart

395 km/h

Hästkrafter

806 hk

Svensktillverkade Koenigsegg har tidigare haft rekordet som världens snabbaste bil men det har de nu förlorat den titeln till andra bilar. Den är fortfarande en riktigt snabb bil och med en topphastighet på runt 395 km/h är det fortfarande en av de absolut snabbaste bilarna.

Bilarna säljs ofta för extrema summor och det är antagligen för att det bara finns bilar i begränsad upplaga. CCR producerades enbart i 14 exemplar.

5 Bugatti Veyron Super Sport

Bugatti Veyron 1024x512

Toppfart

431 km/h

Hästkrafter

1 200 hk

Vi fortsätter med ännu en Bugatti.

Denna sportmodell har 1200 hästkrafter och denna bil har tagit ett världsrekord i hastighet för bilar. Hela 431.072 km/h har denna bil kört i och namnet med ordet sport i är välförtjänt då det för tankarna till snabbhet. Den finns både som cabriolet och som stängd bil men cabriolet är dock inte lika snabb.

Spara stort vid ditt nästa bilbyte!

Gå med i vår kostnadsfria medlemslista och få aktuella kampanjer, unika erbjudanden och mycket mer direkt i mejlen.

Nyhetsbrev med senaste nytt inom bil, fordon och motor

Unika erbjudanden och rabatter

Plusartiklar och tester